Even bellen met spreker Tess Keijzer

 

Het is maandag-middag 29 januari en Britt & tess besluiten weer eens te bellen om bij te praten. want wow…. wat gebeurt er veel in het leven van tess. Een nieuw boek én een baby op komst. Hier willen we meer van weten. Jij ook? Lees snel verder.

 

TESS, wow! Wat een fantastische dingen allemaal.

Ja… het schrijven van mijn boek was een groot proces. Ik heb alles wat in mijn hoofd en hart zat opgeschreven; en heb zowel mijn persoonlijke ervaringen als de ervaringen van de leiders met wie ik heb gewerkt in mijn boek verwerkt. Ik kwam ook wel een aantal saboteurs tegen…

Wat zeiden die saboteurs?

“Wie denk je wel dat je bent om dit boek te schrijven”, “Het kost heel veel tijd” Gelukkig heb ik die steeds weten om te buigen en ligt er nu een prachtig boek over Heart Leadership en hart intelligentie! 

En… je bent in verwachting! Gefeliciteerd!

Het was een belangrijk persoonlijk verlangen om zwanger te worden, daar heb ik ook veel aandacht voor gehad en mijn hart absoluut in gevolgd. Na een zomer met uitdagende uitslagen werden we in oktober blij verrast en ontdekten we dat ik zwanger ben. Afgelopen jaar is voor mij dus absoluut het jaar van creatie geweest! Een boek én een baby on the way!

Vertel nog eens meer over je boek ‘‘moedig leiden vanuit je hart’’

In de wereld van nu is succes niet langer het resultaat van hard werken. Sterker nog, succes en krachtig leiderschap gaan meer over zijn dan over doen. Door te leven en te leiden vanuit je intelligente hart creëer je de balans tussen je krachtige brein en je hart als intuïtieve gids. Hierdoor benut je je eigen volle potentie én je faciliteert andere mensen om hun kwaliteiten en talenten te laten zien.

Mijn boek gaat over het 'Hart Leiderschap Model' en haar praktisch toepasbare leiderschapsrollen, dé basis van Heart Leaders over de hele wereld. Het model heeft een stevig fundament in de moderne wetenschappen.

Moedig leiden vanuit je hart' is voor leiders: CEO’s, directeuren, managers, ondernemers, visionairs, thought leaders en changemakers. Mensen die weten dat het tijd is voor verandering.

wat is je belangrijkste boodschap?

Begin met het verbinden met de wijsheid van je hart! Gewoon door eens te vertragen, letterlijk en figuurlijk stil te staan, je aandacht naar je hart te brengen, je linkerhand op je hart te leggen. Weet: je mind schreeuwt, je hart fluistert. Tune in met haar wijsheid, wat wil je hart je vertellen? Welke richting wil ze je geven? Je hart is je innerlijke kompas. Een plek van wijsheid, jouw waarheid, van zelfliefde en ongelooflijk veel moed.

Over tess keijzer

Tess Keijzer (1982), MSc Sociale Psychologie, is Heart Leadership Expert en de founder van And Heart. Zij inspireert en ondersteunt succesvolle leiders om uit de ratrace van ratio en de staat van overleving te komen en vanuit de kracht en wijsheid van hun hart te leiden en te leven.

Ze spreekt vol passie over heart intelligence en helpt anderen om dichter bij hun kern te komen en van daaruit te leiden, impact te maken en krachtige resultaten te behalen. Zònder in te leveren op vervulling en well-being.

Wat is de mooiste reactie van een lezer tot nu toe? 

Simone Jansen heeft een prachtig voorwoord geschreven in “Moedig Leiden vanuit je Hart”. Simone is een enorm inspirerende leider! Zij was één van de eersten die het boek heeft gelezen en ik was zo geraakt toen zij mij een bericht stuurde dat ze in de eerste twintig pagina´s van het boek al tranen had van herkenning. Het boek gaf haar antwoorden op vragen die geen enkele coach haar eerder kon geven. Dat was een grote erkenning voor het boek, voor mij als auteur en ook voor de kracht en noodzaak van Hart Leiderschap in deze wereld.

Simone schreef naast het voorwoord, ook deze review:

“Dit boek raakte mij op meerdere niveaus. Had ik het maar tien jaar eerder gelezen! Het geeft antwoorden op vragen die geen enkele coach mij kon geven. En het biedt inspiratie voor meer leiderschap vanuit mijn hart. Een deel van het geheim van Hart Leiderschap zit verborgen in je eigen energie. Als je hiervoor open durft te staan, kan je jouw superpower ontdekken, begrijpen en delen.” Simone Jansen, leider, ondernemer, bestuurslid en spreker

STOP THE RATRACE, LEAD BY HEART, THRIVE MORE.

Hoe was het proces van een boek schrijven eigenlijk voor jou?

Dat was één van de meest uitdagende processen in mijn leven. Er waren moment van super flow en dan waren er ook momenten dat de saboteurs voorbij kwamen, dat ik onzeker werd en ging twijfelen. Steeds heb ik weer ingetuned met mijn hart en dan vond ik weer de creativiteit en de moed om verder te schrijven. Ook heeft de waanzinnige begeleiding van mijn uitgever Bianca Kroon van Auteurscollege geholpen. Door haar heb ik nooit een writersblock of iets dergelijks gehad en vond ik toch redelijk gemakkelijk de flow weer terug.

Soms werkte het ook om wanneer ik weerstand voelde om te gaan schrijven, om dan gewoon te gaan zitten… en te starten met schrijven en na even soms al na vijf minuten kwam de flow en de creativiteit als vanzelf en vond ik weer het juiste spoor. Ik geloof ook dat discipline een grote act van zelfliefde is. Ook in dit proces was dat zo. Soms moest ik mezelf erbij pakken, gaan zitten en schrijven. Niet miepen, niet luisteren naar saboteurs, gewoon gaan. 

“Moedig Leiden vanuit je Hart” is geen boek geworden dat je zomaar eventjes leest, het is een diepgaand boek vol interessante materie, moderne wetenschappen, ervaringen van mijzelf en leiders met wie ik heb gewerkt… Een journalist die reeds een sneak peak heeft gehad, zei tegen mij in een interview: wow, dit is wel echt een boek waar je even voor moet gaan zitten. En ja dat is het. Het is een boek met diepgang wat je uitnodigt om te reflecteren op hoe jij leeft en leidt. Het geeft je ook concrete tools om uit je hoofd en in je hart te komen en dat mee te nemen in hoe je leidt.

Zelf ben ik razend enthousiast over het eindresultaat. Ergens had ik niet durven dromen dat dit het resultaat zou zijn en tegelijkertijd wist mijn hart het stiekem wel. Het is een boek voor leiders, voor thought leaders, voor changemakers, voor mensen die geloven dat het tijd is voor een nieuw soort leiderschap, vanuit het hart. Liefdevol en krachtig.

En wanneer is dit jaar voor jou een echt succes?

Wanneer mijn boek de boodschap van meer Heart Leadership of leiderschap vanuit het hart nog meer verspreid. Dat het resoneert bij mensen en dat ze het gaan toepassen in hun leven, werk en leiderschap. Dan is voor mij 2024 echt geslaagd! 


En op persoonlijk vlak, nu ik moeder word: een gezonde baby! Een grote wens die in vervulling gaat. Ik zie ook uit naar de moederrol en ook hoe ik daarin vanuit mijn hart kan leiden. Het zal ook nieuw, anders en vast en zeker ook uitdagend zijn met een baby en een bedrijf. Daarin zal mijn hart ook mijn kompas zijn. Ons hart is een bron van veerkracht, van moed, van creativiteit.

Dan iets anders. je woont sinds covid in mallorca… hoe is het leven daar?

Het is heerlijk om in het buitenland te wonen en te werken. Ik geniet van het leven in de natuur hier op Mallorca, maar ook van de rust en het mediterraanse ritme. Eerder in mijn leven heb ik al veel in het buitenland gewoond, dus dat was niet nieuw van mij. Als kind woonde ik een aantal jaren in West Afrika. Als twintiger een jaar in New York City en in Sydney, Australië. Het buitenland lonkte altijd al voor mij. Diep in mijn hart wist ik dat ik mij lekkerder voel in de zon, zowel op fysiek, emotioneel als energetisch vlak. Tijdens Covid volgden Hein, mijn partner en ik ons hart en zijn we naar Mallorca verhuisd. We hebben nooit ook maar een seconde spijt gehad van die keuze.

Maar het is vast ook wennen…

Het is wennen dat mijn familie en een paar van mijn beste vriendinnen niet om de hoek wonen. Zeker als ik straks een baby heb, zal dat soms uitdagend zijn. Tegelijkertijd wonen veel van mijn vriendinnen sowieso niet in Nederland, dus ik  ben het al een beetje gewend. En: lang leve Facetime! 

zo is het, lang leve facetime! En gewoon bellen. Dank lieve tess voor dit leuke gesprek. Je boek hebben we inmiddels in handen en van alles wat we besproken is geen woord gelogen. Wat een raak boek en helpt echt om moedig te leiden en je innerlijke kompas te volgen.