Talent aan het woord: Lieke Danenberg

Lieke in actie tijdens de Pitch Night van A Cup of Ambition

Geld = no joke voor Lieke, co-founder van ELFIN. Ze hielp al meer dan 5000 vrouwen via haar onderneming de wereld van geld beter te begrijpen. ⁠Van de ins en outs over beleggen tot hoe je succesvol kan onderhandelen over je salaris. Ze zet vrouwen aan om actief met hun geldzaken aan de slag te gaan en te streven naar financiële onafhankelijkheid. ELFIN is het grootste platform in de Benelux voor vrouwen over geld. Lieke spreekt vol passie welke stappen je kunt zetten om financieel onafhankelijk te worden, om vol vertrouwen jouw geld in te zetten voor je droomleven en waarom het belangrijk is om het vermogensgat tussen mannen en vrouwen te dichten. Let us introduce…

Lieke Danenberg.

‘‘Als ik mijn tekst maar niet vergeet, als de slides het maar doen, als ik maar niet te vaak ‘uuuh’ zeg, als ik maar, als ik maar, als ik maar….’ De hele dag was ik al zenuwachtig, geen trek en klamme handjes. Ik had mijn Presi wel 10 keer getest en terwijl mijn team bezig was mensen te ontvangen, pakte ik mijn spiekbriefje er nog eens bij. Diep ademhalen en hup het podium op. Het was mijn eerste kennismaking met spreken voor een groep mensen. En hoewel ik er met plezier naar terugkijk, kan ik niet met zekerheid zeggen dat wat ik wilde zeggen goed aankwam bij het publiek. Ik was blij dat het voorbij was en ik denk dat een groot deel van het publiek er nu niks meer van herinnert. Ik had niks verteld dat echt bleef hangen’’. 

Fast forward een paar jaar later, om precies te zijn 2020. Nu had ik een boodschap waarin ik vind dat het MOET blijven hangen. Ik wil dat mensen terug denken aan dat wat ik te vertellen heb en ik wil impact maken met mijn boodschap.

ONZE BOODSCHAP IS EENVOUDIG..

… geld is leuk en helpt je te leven onder jouw eigen voorwaarden, dat geldt natuurlijk voor zowel mannen als vrouwen. Maar wij hebben er niks aan als we dat overal staan te verkondigen, maar iedereen gaat naar huis en herinnert zich niets van wat we vertellen. Daarom besloot ik om één van de beste spreker van Nederland te worden. Ik, die vrouw van 38, die altijd aan het praten is, die soms geen geduld heeft om een verhaal te vertellen. Ik word een hele goede spreker. 

and so she became..

Door de Academy van A Cup of Ambition te volgen heb ik mijn verhaal en boodschap aan kunnen scherpen. Ik zorg voor persoonlijke herkenning, grappige anekdotes en ruimte voor interactie, zonder mijn publiek uit het oog te verliezen. Met als doel, dat iedereen geld een stukje leuker gaat vinden en weet welke stappen je moet zetten om financieel vrij te worden. En vooral wat je niet moet doen, want die fouten heb ik al gemaakt (vertel ik alles over). Dus geen spiekbriefjes meer, geen overdreven zenuwen en zeker geen publiek meer dat zich er niks meer van herinnert. Ik vertel een goed verhaal met duidelijke stappen om geld onderdeel te maken van jouw mooiste leven.

Lieke Danenberg volgde de Academy van A Cup of Ambition. dat gaf haar het zetje om écht haar podium te gaan pakken. Ze herinnert zich haar eerste keer op het podium nog haarscherp. ‘‘Men, wat had ik toen graag de lessen van A Cup of Ambition meegenomen. Ik vond mezelf een goede spreker, maar vooral omdat ik zelf vooral aan het praten was en zo bezig was met de slides en alles eromheen, dat ik helemaal geen focus had op connectie met het publiek en wat ik echt wilde overbrengen’’. Door de Academy van A Cup of Ambition te volgen heb ik mijn verhaal en boodschap aan kunnen scherpen