Britte Koppel in de spotlights: perfectionisme loslaten en het podium pakken

Perfectionistisch, slim, ambitieus – en tóch jezelf keer op keer tegenhouden. Dat was jarenlang het verhaal van Britte Koppel. Totdat ze ontdekte hoe diep perfectionisme haar keuzes beïnvloedde. Ze maakte een radicale switch in haar ondernemerschap en leerde hoe ze haar stem – én missie – mocht laten horen. Vandaag de dag helpt ze andere ondernemers hetzelfde te doen: groeien op hun eigen voorwaarden, mét rust, richting en vertrouwen.

Wie is Britte Koppel?

Ze noemt zichzelf businesscoach voor perfectionistische ondernemers, en met reden. Britte Koppel weet als geen ander hoe perfectionisme je klein kan houden – en hoe je dat kunt doorbreken. In haar groepsprogramma Productieve Perfectionisten en 1-op-1 coaching helpt ze slimme, ambitieuze ondernemers die zichzelf vaak saboteren met uitstelgedrag, pleasegedrag of keuzestress.

"Zodat ze eindelijk doorpakken, stappen zetten en hun bedrijf laten groeien op hún voorwaarden."

Ze leert haar klanten om perfectionistische blokkades te herkennen én te hanteren – en combineert dat met slimme strategieën. Want alleen mindset of alleen strategie? Dat is niet genoeg.

Van freelancer naar coach

In 2013 begon Britte met freelancen naast haar baan in loondienst. Marketingklussen voor zelfstandigen en MKB-bedrijven – het ging prima, maar het vlammetje bleef uit. In 2018 ging ze fulltime ondernemen, maar het gevoel van "dit is het" bleef uit.

“Ik haalde weinig voldoening uit mijn werk, maar ik durfde eigenlijk nooit echt lang genoeg stil te staan om te ontdekken wat ík dan wilde.”

De doorbraak kwam pas in 2021, toen ze ontdekte dat perfectionisme haar onbewust klein hield. Dat besef veranderde alles. In 2022 maakte ze de overstap naar coaching. “Dat was de eerste stap die me heeft gebracht waar ik nu sta.”

Waarom ze doet wat ze doet

Britte is duidelijk: “Omdat ik zelf heb ervaren hoe killing het is, vind ik het belangrijk dat geen enkele ambitieuze, vrouwelijke ondernemer zichzelf tegenhoudt om voor haar droombedrijf te gaan.”

Nog te veel vrouwen houden zichzelf klein omdat ze denken dat ze niet goed genoeg zijn. Britte helpt ze die overtuigingen en blokkades aan te kijken – zodat ze wél gaan voor hun ambities en impact maken met hun aanbod.

Wat ze bij haar klanten ziet gebeuren

Ze belooft geen snelle fix. Geen "10k maand in drie stappen". Wat ze wél doet? Klanten helpen om hun eigen tempo en keuzes te vertrouwen.

“Vertrouwen hebben in jezelf en je bewust zijn van het verhaal dat je jezelf vertelt is zo ondergewaardeerd.”

Ze helpt met strategie en positionering – maar óók met het versterken van het zelfbeeld. “Want je kunt een fantastisch plan hebben, maar als je niet gelooft dat je het kunt uitvoeren, heb je daar helemaal niets aan.”

Ze ziet haar klanten stap voor stap dingen doen die ze eerder nooit durfden. “En daarmee veranderen ze hun eigen verhaal én de toekomst van hun bedrijf.”

 
Spreken is next-level persoonlijke ontwikkeling. Omdat je, als je écht wilt verbinden met je publiek, je jezelf kwetsbaar op moet stellen.
— Britte Koppel

Zichtbaar zijn als spreker – wat het écht bracht

De grootste verandering? Die vond plaats bij haarzelf. “Hoe ik meer ben gaan geloven dat ik inderdaad een autoriteit ben in mijn vakgebied. En dat maakt dat de rest volgt.”

Zichtbaarheid voelt nu natuurlijk. Social media, podcasts, masterclasses – het gaat moeiteloos. “Ik merk dat ik makkelijker mag ‘zijn wie ik ben’, zonder me in te houden. En dat trekt precies de juiste klanten aan.”

Spreken? Dat vermeed ze jarenlang
“Ik had een diepe overtuiging dat ik dit gewoon niet kon,” vertelt Britte. “Van spreekbeurten op de basisschool tot mijn mond opentrekken in vergaderingen… als het even kon deed ik het niet.”

Tot januari 2024. Toen besloot ze het tóch te doen. Niet om op een groot podium te staan, maar om zichzelf te bewijzen dat ze mocht leren. “En dat is tot op de dag van vandaag één van de beste beslissingen in mijn carrière geweest.”

Wat de opleiding haar bracht

“Spreken is next-level persoonlijke ontwikkeling. Omdat je, als je écht wilt verbinden met je publiek, je jezelf kwetsbaar op moet stellen.”

Ze ontdekte niet alleen dat ze het kon, maar ook dat ze het leuk vond. Haar verhaal delen, anderen inspireren, haar visie uitspreken in groepen. “Niet omdat ik alles weet, maar omdat ik weet wie ik ben en wat ik meebreng.”

Die les voelt ze nog elke dag.

 
Als je niet zichtbaar bent, besta je niet, zo simpel is het.

Tot slot: haar boodschap aan ondernemers

“Als je net zo bent als ik en je jezelf herkent in mijn verhaal, dan gaat er nooit een moment komen dat je er klaar voor bent om het podium te pakken.”

Er is geen perfect moment. “Ik had zelf een vriendin nodig die me aanmoedigde. Misschien kan ik met dit verhaal jou helpen om ‘ja’ te zeggen tegen Cup én vooral tegen jezelf.”

Wil jij aan de slag en ook barrières doorbreken en jouw verhaal naar het podium brengen?

 
 
 

Met Lizsandra in contact komen?

 
Joya van den Boog